Taizéviering in protestantse kerk van Gendt

zondag 14 april 2019 19:30

GENDT - Op zondagavond 14 april zal er een Taizéviering in de protestantse kerk van Gendt plaatsvinden. De aanvangstijd is 19:30 uur.

De viering is georganiseerd door de oecumenische werkgroep van Gendt-Doornenburg en Angeren. Het thema van de viering is: 'Loslaten en opnieuw beginnen'. In het leven kun je druk zijn met allerlei dingen. Je kunt hiermee zo druk zijn dat je er wat verstrikt in raakt. Loslaten wil zeggen dat je het leven of eerder: hoe alles zou moeten lopen, uit handen kunt geven. In plaats hiervan kun je ruimte leren geven aan jezelf en een ander. Het is het leven mogen ontvangen als een geschenk, en hierin kunnen leren en groeien. Iedereen is welkom bij de viering.

Over de Taizé-gemeenschap: de oecumenische gemeenschap in het Franse Taizé is al een halve eeuw bekend als belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren en volwassenen uit de hele wereld. De stijl en de sfeer van de vieringen worden gekenmerkt door de meditatieve liederen, eenvoud en stilte. Daarnaast is het zo dat er geen overdenking gehouden wordt. Wel is er een lezing van enkele teksten. Op www.taize.fr/nl kun je meer lezen over de gemeenschap van Taizé.