Afbeelding

Sterreschans Schippersvereniging

Algemeen

DOORNENBURG - Na de geslaagde tentoonstelling van schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg, was er een goed bezochte verenigingsavond op 29 maart.

Tijdens de tentoonstelling was de vraag gesteld wie wat kon vertellen of wist van een rond 1960 opgeviste naamplank van een schipper in de Byland in Lobith. Op de naamplank waren nog wat vage afdrukken te zien van plakletters, daaruit kon ontcijfertd worden dat het een C. Zijlmans met een schip van ruim 400 ton moest zijn geweest. Hierop kwamen binnen een week, twee reacties bij het bestuur, één uit Nijmegen en één uit Oosterhout N-Brabant, maar met beide de zelfde verklaring.

De plank was afkomstig van het m/s 'Vrede'. De zoon -die intussen was geïnformeerd- van de reeds overleden Cor Zijlmans, meldde zich en kwam op deze verenigingsavond, samen met zijn 86-jarige moeder de naamplank in ontvangst nemen van Ben Hubers, de vinder van de plank. Mevrouw Zijlmans vond het geweldig dat ze na 59 jaar weer in het bezit kwam van dit voor haar emotionele aandenken. Er werden nog foto's en films en veel nagepraat, waarna de leden met een fijn gevoel huiswaarts keerden.

Uitgelicht

Digitale krant