Logo gemeentenieuwsonline.nl

Koningschieten 2.0: Tradities meenemen de toekomst in

Koningspaar 2019: Hans en Antoinette Puntman (foto: Kees Stoffels)
Koningspaar 2019: Hans en Antoinette Puntman (foto: Kees Stoffels)

ANGEREN - 'Tradities meenemen de toekomst in' was het motto voor een nieuwe opzet van ons koningschieten. In samenwerking met De Letste Stuyver was er een mooi tweedaags programma opgezet voor 6 en 7 april.

Na de opening om 15.00 uur op zaterdag door het schuttersgilde werd begonnen aan het koningschieten. Koningspaar Ronald en Debby werden bedankt voor hun inzet en het koningszilver werd afgenomen. Als nieuwe kandidaten traden Elly Buurman en Hans Puntman naar voren. Na 114 schoten was het Hans Puntman die zich voor de derde keer schutterskoning mocht noemen. Samen met zijn vrouw Antoinette zijn zij het nieuwe koningspaar.

Korte tijd later vertrok het schuttersgilde naar het nieuwe koningspaar voor de officiële huldiging. Nadat de toegang tot de woning van het koningspaar was vrijgemaakt werd het kersverse koningspaar getoond aan het publiek. Daarna vertrok het schuttersgilde met hun nieuwe koningspaar terug naar de feesttent waar iedereen kon genieten van een mooie feestavond. De volgende ochtend trok het schuttersgilde alweer vroeg naar de woning van het nieuwe koningspaar, dit maal voor een reveille. Daarna volgde er voor het eerst een kerkdienst in de feesttent. Onder hetzelfde motto 'Tradities meenemen de toekomst in' was het een mooie en bijzondere viering. Na een heerlijke kop koffie met 'bavobrood' werd onder een warm lentezonnetje het prijsschieten en de bielemanwedstrijden afgewerkt. Het feest in de tent duurde deze dag uiteindelijk nog tot ver in de avond voort. Het schuttersgilde kan met deze nieuwe opzet terugkijken op een geslaagd weekend.

Meer berichten