Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Michel Wigman

Puntendeling voor TC Bemmel 1

BEMMEL - De eerste puntendeling voor Bemmel 1 is een feit. Op het eigen kunstgras aan de Sportlaan in Bemmel eindigde de strijd tegen het Apeldoornse Daisy in 4-4.

Karen Rombouts en Stefan Nab wonnen hun enkelspel degelijk. Jill Jansen en Joost Geurts moesten de punten aan Apeldoornse kant laten. Ook de dubbels leverde een puntendeling op. Nick van Boxtel en Stefan Nab wonnen hun dubbel sterk in 2 sets. De damesdubbel van Hilde ten Wolde en Jill Jansen ging nipt verloren in de beslissende super-tiebreak. Dat Bemmel en Daisy goed kunnen delen bleek nogmaals in de mixen. Rombouts en Van Boxtel pakten het punt voor Bemmel. Geurts en ten Wolde speelden erg sterk, maar konden niet voorkomen dat de gasten de mix toch afsnoepte in de super-tiebreak.

Bemmel 2 speelde een lastige uitwedstrijd bij Rapiditas in Nijmegen. Invaller Simon Dams was helaas op zaterdag geblesseerd geraakt en dus werd naast Boy van Barneveld een beroep gedaan op Bob Leebeek. Bij de dames speelden Lonneke Muhlhaus, Julia Danen, Lisa Hoogstraten en Famke Weijers. Op het Nijmeegse gravel bleek Rapiditas zondag echt een maatje te groot. Alle wedstrijdpunten bleven aan de andere kant van de Waal. 8-0.

De Bemmelse selectiespelers die op zaterdag in de hoofdklasse uitkomen verloren met 2-3 van Rosmalen. Simon Dams, die tijdens de wedstrijd al geblesseerd raakte, sleepte knap toch nog de overwinning uit het vuur. Ook Lisa Hoogstraten won haar enkelspel knap. De voorsprong kon helaas niet worden vastgehouden. De herendubbel van Bjorn Peters en Dams moest door de blessure van Dams helaas worden opgegeven. De dames Hannah vd Goes en Lisa Hoogstraten gingen wel de baan op maar moesten het punt aan Rosmalen laten. Met de overwinning van de Brabanders in deze laatste mix kwam de eindstand uit op 2-3 voor Rosmalen.

Op zaterdag 20 april speelt het zaterdagteam in de hoofdklasse uit tegen Elden.

Op maandag 22 april speelt Bemmel 1 uit tegen Wageningen. Bemmel 2 speelt thuis tegen Amstelpark.