Logo gemeentenieuwsonline.nl
Slagwerkgroep Volharding Huissen. (foto: Tom Levels)
Slagwerkgroep Volharding Huissen. (foto: Tom Levels) (Foto: Tom Levels)

Slagwerkgroep Volharding Huissen Nederlands kampioen

HUISSEN - Op zaterdag 13 april heeft de slagwerkgroep van Volharding deelgenomen aan de ONSK in Barneveld, waarbij de slagwerkers in de basis klasse met 86,5 punten eerste werden van de acht deelnemende verenigingen, en hiermee het Nederlands kampioenschap binnenhaalde.

Voor de slagwerkers was het een zeer lange en spannende dag, aangezien Volharding bij de loting als achtste uit de bus kwam, konden zij pas rond 14.00 hun instrumenten klaar zetten en kijken of de opgebouwde focus van de generale repetitie 's morgens om 9.00 kon worden vastgehouden. Eindelijk was het dan zover en kon het stuk Smoking Surfaces van Tim van Klompenburg ten gehore worden gebracht in de mooie volle zaal van het Schaffelaar theater in Barneveld. "Onder leiding van dirigent Melvin Puijn werd het stuk op een prachtige en sfeervolle manier neergezet, en waren alle verschillende klanken tot in detail te horen, zodat na afloop een aantal van ons wisten dat het stond als een huis, en we met een goed vertrouwen de uitslag konden afwachten."

Nadat de instrumenten weer naar Huissen waren gebracht, was er nog tijd over om een aantal verenigingen te zien en te beluisteren in de midden- en de topklasse. (er deden 464 slagwerkers mee). Maar tegen de kok van 21.30 uur was het dan zover, eindelijk de prijsuitreiking, waarbij de grote zaal tot de nok gevuld was, en de spanning te snijden. "Nadat de punten bekend werden gemaakt van onze zeven voorgangers en deze niet hoger kwamen dan 85 punten, brak het gejuich los toen werd omgeroepen dat Volharding uit Huissen 86,5 punten had gescoord en de prachtige kampioensschaal mee naar Huissen kon nemen."

Meer berichten