Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dave Christiani Europa's beste in bandstoten

Europees Kampioen Dave Christiani samen met Bondstrainer Lion de Leeuw
Europees Kampioen Dave Christiani samen met Bondstrainer Lion de Leeuw (Foto: Daisy)

HUISSEN - In de voormalige Oost-Duitse stad Brandenburg an der Havel, onder de rook van Berlijn, zijn van 25 april tot 5 mei jongstleden de Euopese Kampioenschappen Biljarten gehouden. Er werd gespeeld in diverse spelsoorten en voor Nederland trad onder ander aan Dave Christiani uit Huissen.

Dave begon met kader 71/2 als eerste spelsoort en helaas liep dit niet zoals gehoopt; hij behaalde nog wel de kwartfinale, maar moest echter zijn meerdere erkennen in de Duitser Sven Daske, eindstand 200-69 in 6 beurten. Het zou nu moeten gebeuren in de tweede spelsoort, het bandstoten en tot overmaat van ramp werd de al niet geheel fitte Christian zieker en zieker en de voorspellingen werden er niet beter op.

Na enkele zwaar bevochten overwinningen in de poulefase kwartfinale kwam de halve finale onverwacht in zicht en daarmee de kans op een medaille, de kleur daarvan was nog een verrassing. In de halve finale werd de fransman Gerimont met ruim verschil verslagen en de weg naar de finale lag open toen Dave de laatste vijf caramboles produceerde. Onder het toeziend oog van supporters, vriendin Daisy en de uit Bemmel afkomstige bondstrainer Lion de Leeuw werd na een spannend slot de Belg Eddy Leppens verslagen en de Europese titel bandstoten ging onder luid gejuich van de Nederlandse afvaardiging naar de strijdlustige Dave Christiani. Een wel gehoopte, maar niet meer verwachte titel ging uiteindelijk toch naar de in Limburg geboren Huissenaar en terecht!

Meer berichten