Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zonnebloem Angeren bezoekt Streekmuseum in Ommeren

ANGEREN - Op woensdag 8 mei ging de afdeling Angeren van de Zonnebloem met hun gasten naar het streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren. Dankzij de medewerking van de familie Aalbers, Frits, Wim en Hans en natuurlijk enkele vrijwilligers konden onze gasten vervoerd worden naar deze locatie.

Daar aangekomen - na een half uurtje rijden - werden de gasten getrakteerd op een kop koffie met een plak cake. Daarna konden ze rondzwerven in het museum waar ze konden genieten van de dingen die er verzameld waren uit een lang verleden. Van de Romeinen tot de 19e eeuw. Van gevonden speerpunten tot doopsjurkjes. Van diverse handwerkersberoepen en hun attributen uit die tijd tot allerlei rijtuigen uit vroeger tijden. Om uitleg te krijgen over hetgeen er te zien was, waren er vrijwilligers uit het museum beschikbaar. Voor de gasten waren er veel herkenningsmomenten die ze van vroeger in hun jeugd herkenden.

Na de rondgang konden de gasten onder het genot van een drankje ter plaatse nog even napraten over hun ervaringen van die middag en andere zaken die hen zoal bezighouden. Tegen half vijf keerden we huiswaarts. De gasten waren enthousiast over hetgeen ze deze middag hebben gezien en gehoord. Kortom, een geslaagde middag.

Meer berichten