Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bethelkapel Den Haag. (foto: Marja Huson-ter Avest)
Bethelkapel Den Haag. (foto: Marja Huson-ter Avest) (Foto: Marja Huson-ter Avest)

Als dit de kerk is, wil ik er heen...

HUISSEN - Ruim drie maanden kerkasiel voor de familie Tamrazyan in de Bethelkapel, een doorlopende kerkdienst. Zo'n 1.000 voorgangers, uit uiteenlopende kerkelijke tradities en uiteenliggende plaatsen, droegen bij aan deze doorlopende kerkdienst.

Zo’n 12.000 kerkgangers woonden de doorgaande viering bij. Onder hen niet alleen mensen die wel vaker een kerkdienst bezoeken, maar ook mensen die al jaren geen kerk meer binnen waren geweest. Of überhaupt nooit eerder een dienst hadden bezocht. ‘Als dit de kerk is, wil ik er heen!’. Of: ‘Dit is de kerk, zoals je zou willen die ze altijd was…’. Vaak gehoorde geluiden tijdens het kerkasiel. Ook uit onze gemeente is tot drie keer toe een bijdrage geleverd aan deze diensten door Matthijs Glastra, predikant en gemeenteleden. Een dierbare en dankbare ervaring om nooit te vergeten. Door de Vereniging Beraad Grote Steden van de PKN wordt op 17 mei naar aanleiding daarvan een themamiddag georganiseerd in de Bethelkapel in Den Haag. ‘Vasthouden en verdergaan’. Over wat het ons heeft gebracht. Hoe en wat we ervan kunnen leren. Welke betekenis dit kerkasiel heeft voor de kerk van morgen. Hoe je dit vasthoudt en hoe we reflecteren op alles wat het kerkasiel aan vernieuwing met zich meebracht. Een ding is zeker, het kerkasiel gaf de kerk een gezicht in de samenleving. (Bron: Protestantse Kerk Den Haag).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 19 mei 2019, 10.00 uur. Zondag ‘Cantate’ (‘zingt’) naar Psalm 98. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur.

Meer berichten