Logo gemeentenieuwsonline.nl
De school. (foto: stichting Kwame)
De school. (foto: stichting Kwame) (Foto: stichting Kwame)

Scholidair steunt stichting Kwame in Ghana!

ZETTEN - Elk jaar steunt OBS De Okkernoot in Zetten een goed doel met behulp van de actie Scholidair. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor een schooltje in Ago Meda, Ghana: https://www.stichting-kwame.nl/school-in-ago-meda/.

Ooit begon het schooltje met certig leerlingen maar deze is inmiddels al uitgegroeid naar 180 basisschoolleerlingen! Het ‘gebouw’ bestaat uit vier muren, een golfplaten dak, wat oude houten bankjes, een oud schoolbord en een grote zandvlakte. De kinderen van De Okkernoot zullen dit jaar geld in gaan zamelen voor diverse speeltoestellen (onder andere klimrek, voetbalgoaltjes) zodat de kinderen in hun vrije tijd samen kunnen spelen en sporten.

Wat gaan de kinderen de komende weken doen? Op zaterdag 25 mei kan men de kinderen van De Okkernoot tussen 09:00 en 12:30 uur aan de deur verwachten voor het ophalen van lege statiegeldflessen. Zorg dat u thuis bent! Van 3 tot 14 juni kunt u uw gebruikte kleding/textiel inleveren bij De Okkernoot in speciale Bag2school zakken, voor dit textiel geeft stichting Bag2school een vergoeding per kilo. De periode wordt op vrijdag 7 juni feestelijk afgesloten met een sponsorloop met daaromheen diverse activiteiten op het schoolplein van De Okkernoot.

Iedereen is welkom tijdens dag van de sponsorloop. "Dus kom je (klein) kind(eren), nichtje, neefje, vriend of vriendin, buurjongen of –meisje aanmoedigen tijdens de sponsorloop op 7 juni en help ze mee geld in te zamelen voor Kwame!"

Meer berichten