Logo gemeentenieuwsonline.nl
Yvonne Jaspers deelt prijs uit aan familie Bouwens. (foto: ForFarmers)
Yvonne Jaspers deelt prijs uit aan familie Bouwens. (foto: ForFarmers) (Foto: Forfarmers)

Bouwens Melkgeiten uit Gendt wint Agroscoopbokaal

GENDT - Bouwens Melkgeiten uit Gendt wint Aroscoopbokaal 2019 voor de melkgeitensector. Het bedrijf ontvangt de prijs vanwege de uitzonderlijke resultaten en duurzame bedrijfsvoering.

ForFarmers organiseert deze uitreiking van de Agroscoopbokalen om ondernemers te onderscheiden voor hun onderscheidende vakprestaties en hun aansprekende resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Bouwens Melkgeiten van de familie Bouwens wint de Agroscoopbokaal omdat zij van alle Agroscoop-deelnemers de hoogste toename in voerwinst (18%) over de afgelopen twee jaar realiseerden. Voerwinst zegt iets over de dierprestatie, de melkopbrengst en de voerkosten. Bouwens wist met 10% minder krachtvoer, 10% meer melk per geit te produceren. Dit komt door een hoger aandeel melk uit ruwvoer.

De geit staat op het bedrijf van Leeke, Renate en Ria Bouwens centraal. Ze maken o.a. een duidelijk bemestingsplan en gebruiken een specifiek maisras, waarmee ze het juiste ruwvoer voor geiten kunnen maken. Ze passen zoveel mogelijk duurmelken toe en hebben de stal daar ook geschikt voor gemaakt. Daarnaast besteden ze veel aandacht aan diergezondheid en dierwelzijn.

Trots
De visie van de ondernemers is dat ze op een efficiënte en duurzame wijze geitenmelk produceren, met respect voor mens, dier en milieu. Ze hopen daarbij dat hun melkgeitenbedrijf geaccepteerd en gerespecteerd wordt door de omgeving. Met het winnen van de Agroscoopbokaal krijgen de ondernemers bevestiging dat ze goed bezig zijn. “We zijn echt trots op het winnen van de Agroscoopbokaal en trots met waar we als bedrijf staan.”

Meer berichten