Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Vier generaties Van Zadelhoff

LINGEWAARD - Vier generaties Van Zadelhoff: Theo van Zadelhoff (55) Frits van Zadelhoff (88), Bobby Rae van Zadelhoff (0) en Robin van Zadelhoff (28).

Samen maken we Bemmel schoon!

BEMMEL - Iedereen uit Bemmel, van jong tot oud, wordt uitgenodigd om mee te doen met de gezamenlijke schoonmaak van ons dorp en buitengebied op donderdagavond 13 juni.

Zwerfafval is een toenemend probleem. Het gaat om afval dat - bewust of onbewust - terecht komt op plekken waar het niet hoort, bijvoorbeeld op straat of in de natuur. Een groot deel van het zwerfafval breekt slechts langzaam of zelfs helemaal niet af. Een paar voorbeelden: sigarettenpeuken breken pas na 2-12 jaar af, kauwgom na 20 jaar, een blikje na minimaal 50 jaar en een plastic fles blijft zelfs oneindig in ons milieu rondzwerven! Dat willen we toch niet?

Daarom zijn er in de gemeente Lingewaard regelmatig opschoonacties, waarvan een aantal samen met de schooljeugd. We beginnen langzaam resultaat te zien, maar er moet nog veel gebeuren. De Zwerfafvalbrigade Huissen bijvoorbeeld gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad met een grote groep vrijwilligers om zwerfafval te ruimen. In Haalderen, Gendt en Doornenburg is men nu ook bezig zwerfafvalbrigades op te richten. "Dat willen in Bemmel ook en daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Kom op donderdagavond 13 juni om 19.00 uur naar de Theaterkerk in Bemmel en doe mee met onze eerste opschoonactie als zwerfafvalbrigade Bemmel! Om uiterlijk 21 uur komen we weer terug bij de Theaterkerk met onze 'buit'." Voor het materiaal om zwerfafval te verzamelen zoals prikstokken, handschoenen en zakken wordt gezorgd.

Meer berichten