Diegene die de houten vogel naar beneden schieten is de nieuwe Lingewaard Koning. (foto: Jaap Plattèl /DeDoornenburger.nl)
Diegene die de houten vogel naar beneden schieten is de nieuwe Lingewaard Koning. (foto: Jaap Plattèl /DeDoornenburger.nl) Foto: Jaap Plattèl (DeDoornenburger.nl)

Lingewaard Koningschieten in Doornenburg

zaterdag 17 augustus 2019 13:00

DOORNENBURG - Het Lingewaard Koningschieten vindt plaats op zaterdag 17 augustus. De organisatie ligt in handen van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

Het Lingewaard Koningschieten is een gezamenlijk initiatief van de Lingewaardse schutterijen en gilden uit Angeren, Doornenburg, Gendt en Huissen. Alle (oud-)koningen, (oud-)koninginnen van de Lingewaardse gilden en schutterijen worden uitgenodigd om mee te strijden om de hoogste eer: de gemeentelijke schutterstitel 'Lingewaard Koning'. De locatie van het Lingewaard Koningschieten is het plein voor het Schuttersgebouw aan de Kerkstraat. Het evenement kent dit keer een iets andere opzet dan in voorgaande edities. De aanvang is 13.00 uur met een ontvangst voor de genodigden in het Schuttersgebouw. Na de erewijn, de opening en de vendelhulde starten om 14.00 uur de eerste voorronden van de schietwedstrijden. Rond 16.00 uur start de finale voor het Lingewaard Koningschap met aansluitend de huldiging. Meer informatie staat op www.schutterijdoornenburg.nl.