Na het succes van vorig jaar is er ook nu weer een beachvolleybaltoernooi. (foto: Jaap Plattèl/DeDoornenburger.nl)
Na het succes van vorig jaar is er ook nu weer een beachvolleybaltoernooi. (foto: Jaap Plattèl/DeDoornenburger.nl) Foto: Jaap Plattèl (DeDoornenburger.nl)

Lente in Doornenburg op tweede pinksterdag

maandag 10 juni 2019 12:00

Op maandag 10 juni verzorgen het Ontmoetingscentrum, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en Sportdorp Doornenburg gezamenlijk het evenement 'Lente in Doornenburg' met een aantal activiteiten op het dorpsplein.

Beachvolleybal (organisatie Sportdorp Doornenburg): Het toernooi is van 12:00 tot 16:00 uur. Deelname is nog mogelijk: deelnemers vanaf 13 jaar, per team (6 - 8 personen) aanmelden vóór 5 juni via babetvermaas-97@hotmail.com. Rond 16:00 uur zal het winnende team bekend worden gemaakt.

Fietspuzzeltocht (organisatie Werkgroep Doornenburg): 'Het Rondje Doornenburg' is een tocht die de fietser/ wandelaar meeneemt door het dorp en het unieke rivierengebied met de vele monumentale panden. Het fietsboekje is tijdens deze dag te koop en speciaal voor deze dag is er een fiets-puzzeltocht van gemaakt. De start van de tocht is tussen 12.00 en 15.00 uur vanaf het dorpsplein. De fietsboekjes zijn over enige tijd ook te koop bij lokale ondernemers, zoals onder andere de Spar in Doornenburg en de Read Shop in Gendt.

Markt met diverse ambachten;

Gezellig terras met muziek, lekker eten en drinken;

Keizerschieten & Jeugdkoningschieten (organisatie: Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen): Om 10.00 uur is er een schuttersmis in de Sint-Martinuskerk van Doornenburg. Aansluitend is in de kerktuin een muzikale vendelhulde met medewerking van harmonie Sint-Caecilia. Vanaf 13.00 uur zijn in en om het Schuttersgebouw diverse schietwedstrijden. Meer info is te vinden op: www.schutterijdoornenburg.nl en op de Facebookpagina.