Logo gemeentenieuwsonline.nl
Adelinde en Jill met drie van de deelneemsters. (foto: Ivonne Hol)
Adelinde en Jill met drie van de deelneemsters. (foto: Ivonne Hol)

Adelinde Cornelissen en Jill Huijbregts geven les bij De Waalruiters

GENDT - De Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Waalruiters Gendt heeft iets te vieren! In 2018 bestond de ponyclub 50 jaar en dit jaar bestaat de rijvereniging 20 jaar. Dit is gevierd met dressuurclinics van Adelinde Cornelissen (zilveren medaillewinnaar dressuur Olympische Spelen 2012) en Jill Huijbregts (Grand Prix ruiter).

Leden en oud-leden van de afgelopen jaren konden zich inschrijven voor deze clinics, en deze waren binnen een zeer korte tijd helemaal vol. Eerste paasdag was het zover: de eerste clinicdag met in de ochtend Jill Huijbregts en in de middag Adelinde Cornelissen. Deze dag was op het Trainingcentrum Ruitergevoel in Gendt, de voormalige locatie van de rijvereniging. In de stralende zon hebben alle ruiters veel geleerd van beide dames. Voor veel ruiters een droom om bij Adelinde Cornelissen te rijden. Voor de deelnemende kinderen was het vooral een droom om te rijden bij Jill Huijbregts. Jill is een bekend vlogger in de paardenwereld, die vooral door jongeren gevolgd wordt. Sommige kinderen waren zelfs zo zenuwachtig dat zij de nacht voor hun deelname bijna niet hebben geslapen.

Op 28 april was de tweede clinicdag, ook deze dag waren beide clinicgevers van de partij! Ditmaal is de clinicdag op de Stoeterij Buitenzorg in Bemmel. Ook dit was een mooie droge dag en vooral de paarden en pony`s vonden het fijn dat het niet zo warm was als eerste paasdag! "Al met al kijken wij terug op twee fantastische clinicdagen. De ruiters en amazones hebben het heel leuk gehad, en hebben ook veel geleerd! Ook de gastvrijheid op beide locaties was super!"

Meer berichten