Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vijfde editie Netwerkcafé geslaagd, veel ontmoetingen en inspiratie!

HUISSEN - Dinsdag 21 mei in het Dominicanenklooster in Huissen zijn zeventig zorg & welzijn professionals met elkaar in contact gekomen. De middag had een compact programma waarbij genoeg ruimte was om met elkaar in gesprek te gaan.

De middag werd afgetrapt door Fysiotherapeut Marten van der Ploeg en wethouder Aart Slob. Waarna expressiecoach Linde Lobert de zorgprofessionals met elkaar contact liet maken. Voor sommige professionals ietwat ongemakkelijk, omdat deelnemers letterlijk buiten hun comfortzone moesten wandelen. Er werd eventjes ongemakkelijk gelachen, waarna al snel de ongemakkelijke lach in een brede glimlach veranderde. Want contact maken is voor de meeste zorg & welzijn professionals een kolfje naar hun hand. Na de warming up kregen een viertal organisaties de kans iets te vertellen over hun specialisme of het belang van hun project voor de Lingewaarders. Tussen deze workshops door hadden de professionals alle tijd om ervaringen te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Want dit gesprek en deze ontmoeting is waar het netwerkcafé om draait! En waar, zoals ook de wethouder aangaf, meer samenwerking uit ontstaat of in ieder geval de hulpverleners elkaar meer door weten te vinden.

De vijfde editie was niet alleen bijzonder om het getal, het was tevens de laatste editie waarbij Marten van der Ploeg betrokken is. De Angerse fysiotherapeut en medeoprichter van het Netwerkcafé stopt als organisator, gezicht en gangmaker tijdens het event. Namens alle Zorg & Welzijn professionals uit Lingewaard werd hij bedankt.

Meer berichten