Logo gemeentenieuwsonline.nl
BordBusters plaatste weer de uitnodiging. (foto: Martien van Hemmen)
BordBusters plaatste weer de uitnodiging. (foto: Martien van Hemmen)

Exodustocht is superwandelen

HUISSEN - Inmiddels heeft de Exodustocht een goede reputatie opgebouwd. Sportievelingen met gevoel voor historie, gezelligheid en natuur komen allen aan hun trekken. De wandeltocht is een ode aan de vluchtelingen die in 1944 huis en haard moesten verlaten. Waar stil wordt gestaan bij het moment van Terugkeer. Dat herdenken wij als Exoduscomité de laatste zaterdag in juni.

Door de wandeltocht wordt op een sfeervolle wijze aandacht gegeven aan het einde van de oorlog en het herstel van de rechtstaat. Een bijzonder moment is de bijeenkomst bij het ere Massagraf in het centrum van Huissen.Nabij het Massagraf staat het Exodusmonument dat de trieste verdrinkingsdood van drie dappere manier memoreert. Op zaterdag 29 juni is de ceremonie wederom van 9.30 uur tot 10.00 uur. Doedelzakspelers begeleiden de belangstellenden.

Speciale aandacht voor de scouts: Een van de drie dappere mannen was de nog jonge Henk Lentjes. Hij was een gewaardeerd lid van de scouting, die ten tijde van de oorlog in feite verboden was. Voor scouting Nederland is hij een voorbeeld, een held. Dicht op het jubileumjaar van de scouting zal speciale aandacht gebracht worden aan hun omgekomen makker. Dit gebeurt onder andere door muzikale steun en een bijdrage zoals bloemlegging.

De wandelaars voor de lange afstanden (42 en 50 km) zijn 's morgens vroeg al vertrokken. Wandelaars van de overige afstanden kunnen aanwezig zijn bij de ceremonie, net als andere belangstellenden. "Kom allen naar deze gezellige en sportieve herdenkingstocht. U kunt voorinschrijven met korting op www.exodushuissen.nl. Op de dag zelf kunt u zich ook melden."

Meer berichten