Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tijdens de cursus Eerste hulp aan kids wordt geoefend op trainingspoppen.
Tijdens de cursus Eerste hulp aan kids wordt geoefend op trainingspoppen.

Cursus Eerste hulp aan kids in Huissen

HUISSEN - Op de donderdagen 27 juni en 4 juli is het mogelijk om in Huissen deel te nemen aan de cursus Eerste hulp aan Kids-ehbo aan kinderen. In twee avonden worden alle belangrijke handelingen voor het geven van eerste hulp aan kinderen geleerd: van verbranding tot verdrinking, van verstuiking tot vergiftiging. Aanmelden voor de cursus is nog mogelijk.


De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. De cursus Eerste Hulp aan Kids richt zich daarom op de (aanstaande) vader, moeder, grootouder en de oppas; de kans is immers groot dat zij de eersten zijn die bij een ongeluk(je) de eerste hulp moeten verlenen. Maar de cursus is ook geschikt voor gastouders, peuterleidsters en andere professionals die met kinderen omgaan. De cursus voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis en wordt vaak door de zorgverzekeraar (deels) vergoed.

Inhoud van de cursus
Er worden twee leeftijdsgroepen behandeld: de zuigeling van 0 tot 1 jaar en het kind van 1 jaar tot de puberteit. Tijdens de cursusavonden wordt onder andere geleerd hoe eerste hulp verleend kan worden bij stoornissen in de ademhaling, het verliezen van het bewustzijn, ernstige bloedingen, tandletsel, vergiftiging en insectensteken en -beten.

Aanmelden en meer informatie: www.eerstehulpaankids.nl of bel naar 0314 643443. Cursusdata: 27 juni en 4 juli. Locatie: Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10, Huissen. Lestijden: 19:00 tot 22:30 uur. Kosten 99 euro, inclusief koffie/thee en het cursusboek ‘Eerste Hulp aan Kinderen’. Een certificaat van Het Oranje Kruis kost 25 euro extra.

Meer berichten