Logo gemeentenieuwsonline.nl
Verregend Raadhuisplein. (foto: P. Wolff)
Verregend Raadhuisplein. (foto: P. Wolff) (Foto: P. Wolff)

Buitenspeeldag Huissen failliet

HUISSEN - Wat woensdagmorgen 12 juni begon als een avontuur is voor de organisatie van de Buitenspeeldag geëindigd in een drama.

Vanaf 8.00 uur verliep het opbouwen op het Raadhuisplein als een geoliede machine. Het zonnetje scheen en de vrijwilligers wisten precies wat te doen om beide terreinen feestelijk in het thema om te bouwen Er werd zelfs vreedzaam omgegaan met twee foutparkeerders die tijdens evenementen onvoldoende oog hebben voor het moois dat in hun woongemeenschap wordt georganiseerd. Om 13.00 uur konden we beginnen onder de nieuwe naam op de vertrouwde locatie. Maar de weergoden hadden andere plannen.

"De regenbui die het terrein teisterde zette alles in korte tijd blank waardoor de organisatie noodgedwongen, voor het eerst in 15 jaar, haar evenement moest afgelasten. En dat deed heel veel pijn. Niet alleen voor de kinderen die hier naar uit hebben gekeken, maar ook voor alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en scholieren die maandenlang druk zijn geweest met alle voorbereidingen. Wat overblijf is een financiële strop vanwege de gemaakte kosten en het uitblijven van inkomsten vanuit kaartverkoop. Zo dun is het lijntje als je een evenement vrijwillig organiseert zonder winstoogmerk. Kortom: de Buitenspeeldag is failliet. Met dat gegeven moet de organisatie nu handelen. Alleen met financiële steun kunnen wij terugkomen in 2020?! Hoe de toekomst er uit komt te zien is nog onduidelijk, maar wij danken iedereen die vertrouwen heeft gehad in de pracht van dit evenement dat wij jarenlang met liefde voor de kinderen georganiseerd hebben. https://huissense-buitenspeeldag3.webnode.nl."

Meer berichten