Afbeelding

Deelkring-Lent vijf jaar!

Algemeen

LENT - Vijf jaar geleden begon een aantal buurtbewoners van Lent een ruilwinkel. Het uitgangspunt was het huis van overvloed van Juul Martin. Bezoekers konden spullen brengen en omruilen voor een ander product.

Doordat vele bezoekers vaak geen andere producten bij zich hadden, werd het ruilen veranderd in delen met elkaar. Heb je wat over voor een ander, kom het dan brengen en maak een ander er blij mee, was toen het standpunt. Nu vijf jaar later is dit nog steeds ons uitgangspunt, want er is genoeg voor iedereen, en delen met elkaar is in deze tijd van armoede een welkome daad. En we verminderen ook de weggooimaatschappij en afval, want soms zijn spullen te mooi om zomaar weg te doen, geef het door!

Inmiddels is het aantal vrijwilligers uit gegroeid tot dertien personen die zich woensdags en zaterdags met veel plezier inzetten voor de medemens. En dit allemaal is wel een redenen tot een feestje. Dit feestje vieren wij op zaterdag 29 juni van 11:00 tot 16:00 uur op het terrein bij de deelkring. We maken er een gezellige dag van met een kleine veiling van nieuwe en tweedehands spullen en verkoopkraam waarvan de opbrengst voor ons voortbestaan is. Kinderen kunnen geschminkt worden en knutselen. En dit alles onder begeleiding van muziek van dj NIek,en met een hapje en een drankje. Kom het gezellig met ons me vieren en neem een kijkje in de deelkring aan de Dijkstraat 1a in Lent achter het citadel.

Uitgelicht

Digitale krant