Logo gemeentenieuwsonline.nl
Spelen met bedriegertjes in Huissen. (foto: Martien van Hemmen)
Spelen met bedriegertjes in Huissen. (foto: Martien van Hemmen) (Foto: martien van hemmen)

Watergalerij nodigt uit tot spelen en genieten

HUISSEN - Gezelligheid, ontspanning en vertier gaan vaak hand in hand. In dat opzicht is de lange waterpartij in het centrum van Huissen een bijzonderheid. Een rustgevend, niet opdringerig kunstwerk waarin het element water een voor de Betuwe zo markante plek inneemt.

Bijna achteloos passeren velen de spartelende stroompjes.Kinderen ontgaat dit genot echter niet. Zij spelen met het water, want water nodigt uit om mee te spelen. Wat is er mooier in een levendig centrum dan dartelende kinderen bij omhoog spartelend water? Op wel tien plekken zijn er van die opborrelende bronnen. Een carillon maakt het met zijn melodie helemaal af.

Het water is in beweging en dat geldt ook voor het centrum.Op korte termijn wordt Het Odeon in gebruik genomen. Daarmee is de inrichting van de Markt nagenoeg afgerond. Het om, welke reden dan ook naar het Raadhuis genoemde Raadhuisplein, is ook aan een metamorfose toe. Onveiligheid, het vele blik en esthetische motieven nopen tot een volgende uitdaging.

Hopelijk vinden de 'bedriegertjes van Huissen' een waardige plek in de toekomstige plannen.Een korte rondgang bevestigt dat menigeen deze waterpartij koestert. Het is geen plantenbak of paardenbak. Meer is het een watergalerij waar bedriegertjes kinderen uitdagend uitnodigen om te spelen met het rustgevende spattend water.

Laat de fonteintjes in leven en laat het water een element zijn van genieten en onthaasten. "Plaats er bij mooi weer een paar stoelen naast", merkte een moeder op. Wie weet...

Meer berichten