Logo gemeentenieuwsonline.nl
Themaconcert van 11 mei. (foto: Henk Sluiter)
Themaconcert van 11 mei. (foto: Henk Sluiter) (Foto: Henk Sluiter)

Volharding sluit seizoen af met buitenconcert

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding uit Huissen sluit op een fraaie manier haar seizoen af met een luchtig en populair buitenconcert op de zondagochtend van 30 juni vanaf 11.00 uur.

Aan dit concert werken mee de (Jeugd)Slagwerkgroep onder leiding van Melvin Puijn en het A-orkest onder leiding van Casper Braafhart. Als locatie is gekozen voor het pleintje bij het Gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat 31. De entree is gratis. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Zandse Kerk daarnaast.Bijzondere werken

De Slagwerkgroep zal nummers ten gehore brengen waarmee zij onlangs Nederlands kampioen werden in de basisklasse. Het A-orkest speelt dan nogmaals een flink aantal nummers die tijdens het themaconcert ‘Let’s Rock, Britain Pop’ op 11 mei in de Zandse Kerk zijn gespeeld. "Mocht u er toen door omstandigheden niet bij zijn geweest, is dit een mooie herkansing. Voor inlichtingen: 06 49740255."

Basisschoolproject

Vorige week gaf Volharding graag gehoor aan een verzoek van basisschool De Boemerang op Loovelden om de leerlingen van groep 3 en 4 kennis te laten maken met blaasmuziek en slagwerk. Er werd wat verteld over hoe een muziekvereniging er uit ziet en met welke instrumenten. Ook konden de kinderen zelf allerlei instrumenten uitproberen. Tussendoor speelden een aantal muzikanten wat bekende kinderliedjes, zoals die van Juf Ank. Er werd steeds spontaan en luidkeels meegezongen.

Meer berichten