Logo gemeentenieuwsonline.nl

Derde editie Looveldenloop een succes!

HUISSEN - Op woensdag 19 juni heeft de derde editie van de Looveldenloop plaatsgevonden. Zo’n 150 basisschoolkinderen in de wijk Loovelden en omstreken hebben deelgenomen aan dit hardloopevenement.

Even dreigde het weer roet in het eten te gooien, maar gelukkig bleef het goed. In het parkje aan de Keizersallee konden de kinderen drie afstanden lopen; 500, 1000 en 1500 meter. Na afloop kreeg iedereen een medaille en een goodiebag van GO! – Gezond Onderweg. Voor de beste drie jongens en meisjes van elke categorie was er een mooie beker. De klas met de meeste voorinschrijvingen (IKC Binnenstebuiten) ontving de wisselbeker. Daarmee mogen ze een jaar bij hen op school pronken.

Naast hardlopen waren er leuke spelletjes te doen die te makken hadden met gezond eten en bewegen. Deze werden georganiseerd door HAN Studenten. Om even af te koelen kregen de kinderen die meegelopen hebben een heerlijk bolletje ijs van La Differenza uit Huissen. Run2Day was aanwezig met de bus, muziek en een start en finish boog. Daarnaast mochten we gebruik maken van tafels en banken van Run2Day waardoor we een gezellig zitje konden creëren voor ouders die kwamen aanmoedigen.

De Looveldenloop is een samenwerking tussen Medisch Centrum Loovelden, IKC Binnenstebuiten, hardloopvereniging Pheidippides, RKHVV, en de SWL sport- & cultuurcoach. Daarnaast willen we ook Run2Day, La Differenza, Zonnekinderen nogmaals hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking!

Meer berichten