Logo gemeentenieuwsonline.nl
Teamfoto van HV Angeren van het afgelopen seizoen. De selectie blijft grotendeels in tact. Linksboven de vertrokken trainer Fred Wieland.
Teamfoto van HV Angeren van het afgelopen seizoen. De selectie blijft grotendeels in tact. Linksboven de vertrokken trainer Fred Wieland. (Foto: )

Vertrokken trainer Fred Wieland 'helpt' voormalig team Angerense handbalsters toch naar eerste klasse

Tekst en foto: Hans Schmeinck

Eerst was er eind maart de teleurstelling over de gedwarsboomde titelkans in 2B. Daarna werd begin juni een cadeautje om alsnog te promoveren via een extra duel niet uitgepakt. Maar nu, eind juni, is het dan toch zover; HV Angeren speelt komend seizoen in de eerste klasse! Saillant detail: vorige trainer Fred Wieland is indirect betrokken.

Hij kan er nu nog woedend om worden. Fred Wieland voelde zich als trainer van HV Angeren op zaterdagavond 23 maart jl. bestolen in de derby thuis tegen HV Huissen. Zijn team was door topscorer Karlijn Hoogveld in de slotseconden op miraculeuze wijze op een 18-17 voorsprong gekomen. Winst op de aartsrivaal en nummer 1 was nodig om een klein kansje op het kampioenschap in de tweede klasse B te houden.Maar het doelpunt van Hoogveld werd om dubieuze redenen afgekeurd. De arbiter floot af waardoor het 17-17 bleef en de Huissense handbalsters aan dat punt genoeg hadden om alvast het titelfeest te vieren, nota bene 'bij' HV Angeren. Dat promoveerde niet naar de eerste klasse en HV Huissen wel.
Begin juni kregen de Angerense handbalsters alsnog een kans voor het stapje hoger. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) meldde dat er een plekje vrij was gekomen in de eerste klasse en had Angeren gevraagd om met Dalfsen 2 daarvoor te strijden. Dat extra duel op zaterdag 8 juni jl. ging echter duidelijk verloren: 22-28. Weer geen promotie.
Wieland zag dat duel wel, maar niet vanaf de bank. De uit Arnhem afkomstige maar in Angeren woonachtige trainer was immers inmiddels bij het Arnhemse DFS aan de slag gegaan.

Weer derby

De nieuwe trainer Ivo Verlangen zat die avond op de bank. En hij was afgelopen zondag een blij man. ,,Ik had wel verwacht dat je zou bellen. Tenminste als je bedoelt dat we naar de eerste klasse gepromoveerd zijn.'' De vraag stellen is deze beantwoorden. Uw verslaggever vroeg inderdaad of dat gerucht klopte. Ja, dus. En alsnog speelt HV Angeren volgend jaar eerste klasse, omdat ze ingaan op het verzoek van het NHV om nieuw vrijgekomen plek in te vullen. ,,Mijn team is er klaar voor'', aldus Verlangen. ,,We kijken uit naar de derby met Huissen.''

Saillant genoeg is Wieland daarbij indirect betrokken. Het is namelijk 'zijn' DFS dat zorgt voor de vrijgekomen plek. Omdat vorige week werd besloten om twee teams samen te voegen. Er was namelijk een tekort aan (goede) speelsters voor het eerste. Hierop besloten club en Wieland in goed overleg uit elkaar te gaan. Wieland gekscherend: ,,Het is best bizar hoe de promotie tot stand is gekomen, vooral voor mij persoonlijk. Maar ik vind het wel heel mooi voor HV Angeren. Hiermee is ook het eventuele onrecht in de wedstrijd tegen Huissen alsnog teniet gedaan.''

Snel andere club?Fred Wieland baalt van de ontstane situatie bij DFS. ,,Een aantal speelsters die zouden komen of blijven haakten plots toch af. Er bleef er een smalle selectie over die maar een keer per week wilde of kon trainen, dus had het weinig zin voor mij als prestatief trainer aan te blijven. Ik kan mijzelf of de club weinig verwijten. We hebben ons uiterste best gedaan om een goede selectie samen te stellen, maar dat is niet gelukt.'' De trainer/coach kreeg nadat handbalclubs hoorden van zijn vertrek in Arnhem enkele aanbiedingen. ,,Tja, het nieuws gaat snel. Met een vereniging kan het serieus worden, welke dat is houd ik nog even voor me.''

Meer berichten