Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sprauwejagers ontvangen geste van het Vlinderfonds

LINGEWAARD - Het werkgebied van het Vlinderfonds is de gemeente Lingewaard en is bedoeld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Het fonds zorgt voor een steuntje in de rug bij het realiseren van concrete projecten van verenigingen en instellingen. Een aansprekend voorbeeld is de hulp aan het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen en ook het muziekpodium, het Odeon, op de Markt in Huissen en vele anderen.

Het Sprauwejagersgilde uit Gendt raakte door omstandigheden hun vervoermiddel kwijt en door een forse financiële injectie van het vlinderfonds hebben De Sprauwejagers weer een aanhanger in hun bezit. Deze op maat ingedeelde aanhangwagen is voorzien van alle attributen om op locatie de zo bekende Gendtse Sprauwejagers kersenkoeken te kunnen bakken. Dit op onder andere kersenfeesten maar ook bij bejaardencentra's, charitatieve instellingen enzovoort.

Zondag 28 juni om 13.00 tijdens de braderie op het kersenfeest, zal in het bijzijn van het voltallige bestuur van het vlinderfonds de aanhanger officieel in gebruik worden genomen. "Wij zijn hier zeer mee ingenomen en danken het Vlinderfonds voor de bijdrage aan de aanhangwagen, waar we hopelijk en velen met ons, nog lang plezier aan mogen beleven."

Meer berichten