Logo gemeentenieuwsonline.nl

Uitgerekend bij 40e keer was het weer de grote spelbreker De avondvierdaagse werd 2-daagse!

HUISSEN - Op dinsdag 4 juni zag het er voor de eerste dag goed uit. Halverwege de middag werden de weersvooruitzichten slechter en het werd steeds benauwder. Er werd besloten om niemand te laten starten.

Op woensdag en donderdag kon er onder ideale omstandigheden gewandeld worden. Ruim 1600 lopers waren onderweg rondom Huissen. Woensdag zorgden de SNS bank en bakkerij Engelen voor iets lekkers en donderdag was het AH die de wandelaars trakteerde op fruit en drinken. Namens de wandelaars werden ze hartelijk bedankt. Deze geste werd zeer gewaardeerd.

Op vrijdag de laatste dag ging het qua weer dezelfde kant op als dinsdag. In overleg met de veiligheid coördinator van de gemeente Lingewaard is de beslissing genomen om niet te starten. Alle deelnemers kregen de speciale medaille uitgereikt. Achteraf is het altijd gemakkelijk om te zeggen dat het wel kon Maar iedereen had begrip voor dat het niet door kon gaan. De organisatie is alle vrijwilligers dankbaar voor hun hulp. Ook de oudercommissies van de scholen hebben hun steentje bijgedragen daar waren wij ook er blij mee. Hopelijk zal de 41e vierdaagse als van ouds vier dagen lopen zijn.

Meer berichten