Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kersenkoningin en hofdames en winnaar Zilveren Kers. (foto: Sint-Caecilia / Marcel)
Kersenkoningin en hofdames en winnaar Zilveren Kers. (foto: Sint-Caecilia / Marcel) (Foto: Eigen foto St. Caecilia / Marcel)

Kersenfeest Gendt groot succes!

GENDT - Het Kersenfeest in Gendt, dat in het laatste weekend van juni werd gehouden, is een groot succes geworden. Ondanks de hoge temperaturen trokken duizenden mensen naar Gendt om te genieten van de vele attracties en activiteiten.

Tijdens de opening op vrijdagavond werden de Kersenkoningin (Mellanie Balk-van Swaaij) en haar hofdames (Trudy Sluiter en Annicka Reulink-Hermsen) gepresenteerd. De Zilveren Kers ging dit jaar geheel verdiend naar Henk Botterblom.

De organisator van dit jaar, harmonie Sint-Caecilia, had de primeur met 'Gendt’s Got Talent', een talentenjacht in optima forma. Negen kandidaten probeerden zich op zaterdagavond te kwalificeren voor de grote finale op zondagmiddag tijdens het Kersenfeestconcert.
De winnares, zangeres Amy van der Horst, kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en mag zich 'Hét Talent van Gendt' noemen. Zaterdagmiddag had de Gendtse Winkeliers Vereniging uitgepakt met een gratis pretpark voor kinderen in de Dorpstraat, een activiteit die vele kinderharten stal en zeker een volgende editie verdient.

Waar veel kermissen ten onder gaan, is in Gendt de kermis nog altijd goed bezet met vele prachtige attracties. Ook tijdens het Kersenfeest stond er een prachtig lunapark op het Julianaplein. Evenals voorgaande jaren was ook dit jaar de triathlon op zondagmiddag een grote trekpleister. De toppers, maar zeker ook de deelnemers die het parcours wat minder snel aflegden, werden door de vele aanwezigen hartstochtelijk aangemoedigd.
Harmonie Sint-Caecilia Gendt kan terugkijken op een bijzonder, leuk en goed bezocht Kersenfeest 2019.

Meer berichten