Logo gemeentenieuwsonline.nl
Junior Sascha Wolters. (foto: Arno Brinkman)
Junior Sascha Wolters. (foto: Arno Brinkman) (Foto: Arno Brinkman)

Op de Korrel bij Schietsport Totaal

BEMMEL - Het weekend 29 en 30 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens plaats, tijdens het evenement Schietsport Totaal 2019 op sportpark Valkenhuizen. Sportvereniging Op de Korrel was aanwezig met twaalf deelnemers, waar nu één Nederlands Kampioen bij hoort.

Op zaterdag traden de Luchtgeweer Junioren B Dames aan. Sascha Wolters nam voor haar eerste keer deel, en werd dertiende met 330,4 punten. Elianne Haas wist met een score van 395,5 de finale te behalen en eindigde daarin als zesde.
Zondags schoten als eerst de Luchtweer Dames. Leny Huisman behaalde met haar 561,1 een zestiende plaats. Ilse in ’t Groen schoot 603,3 en miste op de tiende plaats nipt de finale. Met 615,7 haalde Stine Andersen wel de finale en zij eindigde als vierde. Bij de Heren eindigde Mathijs Cornelissen als 22e met 583,5, net voor Richèl Rensen die 581,6 neerzette. De 611,7 van Jasper Klomp zorgde voor een finaleplaats, waar hij 7e werd.

Bij de Pistool heren schoten Nick Vlasblom met een score van 532 en Guido Rensing met 520 zich naar een twaalfde en 21e plaats. Bart Grutters behaalde met 550 punten de finale, waar hij een nette vijfde plaats behaalde. Bij de veteranen stond Frank Streng zijn mannetje en ging met een hoogste score van 366 de finale in. Met 4,4 punten voorsprong wist hij te winnen en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Ook de Teams prijsuitreiking werd gehouden, waarbij de LG Heren tweede werden met Richèl, Mathijs en Jasper. Het LP Veteranen team werd derde met Frank, Hans Kooij en Ton Pardoel. De LP Heren Nick, Guido en Gerico de Vries wisten als eerste te eindigen en werden daarmee Nederlands Kampioen 2019.

Meer berichten