Logo gemeentenieuwsonline.nl
Stefan tijdens één van zijn oefenwandelingen. (foto: Manon Tingen)
Stefan tijdens één van zijn oefenwandelingen. (foto: Manon Tingen) (Foto: Manon Tingen)

Stefan uit Haalderen bij team jongste lopers

HAALDEREN - Stefan Tingen uit Haalderen is met 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt Stefan elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Stefan wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk dat alle kinderen in de wereld een vriend hebben, want dat maakt het leven een stuk fijner.

Stefan vertelt: “Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op het einde. We hebben elkaar al een paar keer ontmoet bij verschillende activiteiten van het #Vteam. Meedoen met het #Vteam is nu al geweldig."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken."

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.

De belevenissen van het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media. Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Meer berichten