Logo gemeentenieuwsonline.nl
Roodborsttapuit. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Roodborsttapuit. (foto: Gijsbert Peelen SLN) (Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Zondag 21 juli 14.00 uur excursie; stroomdalflora in de Klompenwaard in Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 21 juli om 14.00 uur start de excursie 'stroomdalflora in de Klompenwaard' in Doornenburg.

Bij de Klompenwaard stond ooit de wieg van Rijkswaterstaat. In het verleden was het een strategisch belangrijk gebied, het speelde een rol bij de verdediging van Nederland en was belangrijk vanwege de verdeling van het water tussen de Rijn en Waal. De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich kunnen ontwikkelen tot 'nieuwe natuur'. Het verrassende van de uiterwaarden is dat ze elk jaar anders zijn, afhankelijk van de waterstanden.

"We zien overal hoog opgeschoten kruiden. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar gebruikmakend van de paadjes, die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg. De manshoog opgeschoten planten bloeien uitbundig en versperren soms het zicht, maar je ziet ook idyllische doorkijkjes waardoor je je op een ander planeet waant. Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Waar kunnen we langs, waar is de weg versperd? Goed schoeisel en kleding zijn dus gewenst. Natuurgidsen vertellen onderweg over wat de natuur nu te bieden heeft.

We verzamelen bij het hek bij de ingang Klompenwaard, hoek Sterrenschans, Waaldijk 1 in Doornenburg. Om 14.00 uur vertrekken wij. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost 3 euro per persoon, kinderen 1,50 euro. Kinderen vanaf 6 jaar en gezinnen zijn welkom. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen." Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten