Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Sprauwejagers ontvangen bijdrage van het vlinderfonds

GENDT - Het Sprauwejagersgilde uit Gendt raakte door omstandigheden zijn vervoermiddel kwijt en door een forse financiële injectie van Het Vlinderfonds hebben de Sprauwejagers weer een aanhanger in bezit.

Deze op maat ingedeelde aanhangwagen is voorzien van alle attributen om op locatie de zo bekende Gendtse Sprauwejagerskersenkoeken te kunnen bakken. Dit op onder andere kersenfeesten, maar ook bij bejaardencentra, charitatieve instellingen enzovoort.

Zondag 30 juni op de braderie tijdens het kersenfeest, was er de overdracht in de vorm van een waarde cheque ter grootte van 1500 euro. De heren Hoekjan en Brons beiden lid van het bestuur van Het Vlinderfonds, overhandigden de cheque. Het Sprauwejagersgilde is hier zeer mee ingenomen. "En hopelijk mogen we er samen met anderen nog lang plezier aan beleven."

Het werkgebied van het Vlinderfonds is de gemeente Lingewaard en is bedoeld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Het fonds zorgt voor een steuntje in de rug bij het realiseren van concrete projecten van verenigingen en instellingen.

Een aansprekend voorbeeld is de hulp aan het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen en ook het muziekpodium, het Odeon, op de Markt in Huissen en vele anderen.

Meer berichten