Logo gemeentenieuwsonline.nl
Buurtkastje. (foto: Annie Jacobs)
Buurtkastje. (foto: Annie Jacobs) (Foto: Annie Jacobs)

Liever delen dan verspillen!

WESTERVOORT - Sinds woensdag 3 juli staat er, bij de Werenfriedkerk aan de Dorpstraat in Westervoort een buurtkastje. Een mooi initiatief dat anderen misschien ook zal inspireren voor in de eigen regio?

Een buurtkastje is een openbare voorraadkast, bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan en om elkaar te helpen. Mensen die iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in die kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, pindakaas, rijst, tandpasta of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen iets uit het kastje pakken. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt zijn. Het is niet de bedoeling dat er rookwaren of alcoholische dranken in geplaatst worden. Het principe is simpel. Pak wat je echt nodig hebt en geef wat je kunt missen.

Het buurtkastje is in Nederland geïntroduceerd door René Verhoogt van de stichting 'SoGOed', om iets te doen tegen de voedselverspilling. Het motto van de stichting is: Liever delen dan verspillen. Het kastje is gemaakt in de werkplaats van Grip, in Purmerend. In deze werkplaats werken mensen met een psychiatrische achtergrond, die na een periode van ziekte, de draad naar betaald werk weer willen oppakken.

Hopelijk wordt het kastje bij de kerk een succes! Mochten er anderen (wijkraden, particulieren, verenigingen) zijn die ook een kastje willen plaatsen, informatie is te vinden op www.stichtingsogoed.nl.

Meer berichten