Logo gemeentenieuwsonline.nl

Brandweerman Theo Sloot krijgt Koninklijke onderscheiding

BEMMEL - Theo Sloot heeft op zaterdagmiddag 6 juli tijdens een druk bezochte receptie afscheid genomen van het brandweerkorps Bemmel.

Tijdens deze bijeenkomst werd hij toegesproken door postcommandant Toine Knipping, die hem bedankte voor zijn staat van dienst. Dertig jaar heeft Theo Sloot zich ingezet voor de brandweer van Bemmel waarbij hij onder andere de functie van bevelvoerder en instructeur vervulde.

Als bevelvoerder gaf hij leiding bij de ontelbare incidenten in zijn loopbaan waarbij hij er altijd voor zorgde dat de bemanning waarmee hij uitrukte ook weer veilig thuis kwam.

Zijn loyaliteit en betrokkenheid was erg groot en in de functie van instructeur en oefenleider gaf hij inhoud aan de wekelijkse oefeningen. Daarnaast bracht hij de laatste kennis over op gebied van autotechniek waarin hij gespecialiseerd is.

Burgemeester Schuurmans sprak hem ook toe en bedankte hem onder andere voor de vele uren die hij zich heeft ingezet voor de veiligheid van de bevolking. Vervolgens speldde ze hem de onderscheiding op voor dertig jaar brandweerdienst.

Na deze handeling maakte ze kenbaar dat, gezien de wijze waarop de heer Sloot zich voor de brandweer heeft ingezet, het Koning Willem Alexander heeft behaagd hem te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw Mieke Sloot ontving uit handen van de burgemeester bloemen voor de steun die ze haar man altijd heeft gegeven bij de uitoefening van zijn taak als brandweerman. Deze uitreiking was voor Marianne Schuurmans de laatste officiële daad als burgemeester van de gemeente Lingewaard.

Meer berichten