Logo gemeentenieuwsonline.nl
Boer Hidde en Boerin Sandra. (foto: Stikido)
Boer Hidde en Boerin Sandra. (foto: Stikido) (Foto: Stikido)

Kinderdorp Doornenburg dit jaar op de boerderij

DOORNENBURG - Van 12 tot en met 16 augustus houdt StiKiDo weer het jaarlijkse kinderdorp in Doornenburg.

Het kinderdorp wordt gehouden op het evenemententerrein naast de speeltuin aan de Van Heekstraat en is voor alle kinderen (vanaf 4 jaar) die op de basisschool zitten of er dit jaar vanaf gaan. Dit jaar is het thema van kinderdorp: boerderij

Op maandagochtend gaan ze het kinderdorpterrein ombouwen tot een gezellige boerderij. De kinderen gaan aan de slag met het maken van hun eigen boerderij, wat de rest van de week hun thuis zal zijn. Maandagavond is er een kijkavond om de hutten van de kinderen te bewonderen en vindt Heel Stikido Bakt plaats. Alle kinderen mogen hun mooiste, lekkerste of leukste baksel meenemen. Op dinsdag is de mooiste hut verkiezing en gaan we op pad om echte dieren te bekijken en allemaal leuke spellen spelen! Dinsdagavond is er een viswedstrijd. Woensdag is er een groot spektakel met allemaal luchtkussens. Donderdag vermaakt iedereen zich de hele dag op het veld met allerlei spellen. Vrijdag is het groot feest tijdens de playbackshow. Op vrijdagavond sluiten we het kinderdorp af met een feestelijke avond met rommelmarkt, loterij en muziek van lokale bands op het gezellige terras.

Inschrijven voor deze week kan op zaterdag 10 augustus vanaf 10:00 uur op het kinderdorpterrein. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro per kind. De inschrijving gebeurt middels een inschrijfstrook welke te downloaden zal zijn op www.stikido.nl. Er is plaats voor 250 kinderen op De Stikihoeve.

KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten voor Lingewaard

LINGEWAARD – Voor de KWF-afdeling Lingewaard zoeken we nog collectanten.

Met slechts 2 á 3 uurtjes van je tijd breng je de dag dat we kanker verslaan dichterbij. Collecteer dus mee in jouw eigen buurt tijdens de KWF-collecteweek van 2 - 7 september.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Daarom financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan. KWF-afdeling Lingewaard helpt mee door geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Samen komen we steeds dichter bij een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Collecteer mee!

Tijdens de KWF-collecteweek zetten ruim 100.000 vrijwilligers door het hele land zich in. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. De collecteweek is dus van levensbelang. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen bereiken, zijn we op zoek naar nieuwe collectanten in Lingewaard. Collecteer ook mee!

Meld je aan via kwf.nl/collecte. Of bij de plaatselijke coördinator:

Voor Angeren bij Regina van de Broek-Peters 026 3254041

Voor Bemmel/Ressen bij Mirjam van Kempen 06 27164908

Voor Doornenburg bij Irma Weijsenfeld 0481-424559

Voor Gendt bij Sonja 06 18921628

Voor Haalderen bij Jos Derksen 06 14240039

Voor Huissen bij Ben Roelofs 06 20443932.

Meer berichten