Logo gemeentenieuwsonline.nl
Buitengevel Grote Cirkel Prospect. (foto: M. Janssens)
Buitengevel Grote Cirkel Prospect. (foto: M. Janssens) (Foto: M.Janssens)

Prospect-inspiratiebijeenkomst in Gendt

GENDT - Op zondag 22 september komt de Vlaming en raspelgrim Sebastien De Fooz naar Gendt om zijn verhaal te vertellen tijdens de eerste inspiratiebijeenkomst in De Grote Cirkel van Prospect.

Prospect is verhuisd van Haalderen naar Gendt en organiseert onder andere inspiratiebijeenkomsten voor geïnteresseerden in verhalen en muziek en andere interessegebieden.

Het eerste verhaal gaat over pelgrimeren. Sebastien De Fooz komt vertellen over zijn tochten naar Jeruzalem, Istanboel en Rome. Hij heeft zijn ervaringen vastgelegd in boeken. Onlangs liep hij een maand door Brussel, met de vraagstelling: zal de Brusselaar net zo gastvrij zijn als de mensen tijdens mijn vorige pelgrimstochten? Hij heeft hier een documentaire van gemaakt en laat daarvan een gedeelte zien. Adres: Nijverheidsweg 15, Gendt.Inloop 12.00 uur, einde: 15.00 uur. (Een kleine bijdrage aan de gemaakte kosten)

Iedereen die interesse heeft in pelgimeren is welkom om met hem en met ekaar in gesprek te gaan. Meer informatie bij Marga Janssens (mjanssens@bureauprospect.nl).

Nieuws schippersvereniging Sterreschans

DOORNENBURG - Op zondag 7 juli was de traditionele schippersmis in de Sint-Martinuskerk in Doornenburg.

Schippersaalmoezenier Bernard van Welzenes wist op zijn vertrouwde wijze de goed gevulde kerk te boeien in zijn dienst. Hij herdacht de overledenen en verzocht een bestuurslid van de schippersvereniging de kaarsen ter nagedachtenis aan te steken. Zangkoor Exotherm uit Huissen zong verschillende mooie liederen en kregen dan ook na afloop een hartelijk aplaus. Ook memoreerde hij dat schippersvereniging nieuwe impuls had gekregen, middels de tentoonstelling in maart. Na de Heilige Mis werd iedereen uitgenodigd om in de kerk nog een kopje koffie of thee te drinken met een gezellige napraat, waarna een ieder tevreden huiswaarts ging.

Meer berichten