Logo gemeentenieuwsonline.nl
deBol Kabouters op bezoek bij Hans en Grietje. (foto: deBol Bemmel)
deBol Kabouters op bezoek bij Hans en Grietje. (foto: deBol Bemmel)

Kabouter-sprookjestocht in Bemmel

BEMMEL - Op de laatste dag van de vakantie, zondag 18 augustus, worden alle kinderen van de basisschool (onder begeleiding van minstens één volwassene) van harte uitgenodigd om mee te zoeken naar de geheimen van het kaboutersprookjesland in Bemmel.

Aan de hand van Kabouterpijlen wordt de route van vijf kilometer uitgezet. Natuurlijk krijgen papa en mama de route uitgeschreven op papier mee. Stel je voor dat zij onderweg zouden verdwalen, dat zou toch jammer zijn!

Onderweg komen er op verschillende plaatsen kabouter-sprookjesfiguren tot leven, die hele bijzondere (en misschien ook wel gekke) vragen stellen. Als je deze vragen goed beantwoord hebt, krijg je van hen een letter door die je kunt opschrijven op het deelnameformulier. Aan het eind van de speurtocht vormen deze letters dan een woord. Natuurlijk zijn er ook kabouters die iets lekkers hebben meegenomen waar je van mag smullen! Of, spannend!, misschien mag je van de heks wel van het snoephuisje iets snoepen.

Na afloop van deze bijzondere deBol Speurtocht staat er nog een leuke herinnering voor je klaar en kan er nog gezellig worden nagepraat.

Vanaf 10.30 uur kun je je, samen met papa en mama en / of opa en oma, komen inschrijven bij restaurant De Buren van… aan de Kinkelenburglaan in Bemmel. Je mag starten tot 13.30 uur en je moet weer terug zijn om uiterlijk 16.00 uur. Het inschrijfgeld is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis, de grote mensen betalen 3,00 euro per persoon. "Doe jij ook mee? Dat vinden wij heel erg gezellig! Dan zien we elkaar vast wel op zondag 18 augustus!"

Meer berichten