Marianne hermans de regisseuse werkt aan een theatrale voorstelling. (foto: Guus Versmissen)
Marianne hermans de regisseuse werkt aan een theatrale voorstelling. (foto: Guus Versmissen)

Aanmelden voor een theatrale WO II-voorstelling

Algemeen

BETUWE - Het Rivierengebied Herdenkt veelzijdig, dus ook in een theater performance.De theaterproductie wordt in het kader van 75 jaar vrijheid georganiseerd en zal 'Burgers in nood' gaan heten.

Centraal staan het burgerschap in de oorlog; de burgers als de stille helden.In de voorstelling wordt ingezoomd op persoonlijke verhalen.Tevens wordt er een verbinding gelegd met het heden en de toekomst.

Wat betekent Vrijheid anno 2019-2020? Verhalen en gebeurtenissen worden op een unieke locatie als het ware omgesmolten in scènes, personages, monologen en verstilde choreografieën met muzikale ondersteuning. Ook met dans, zang en in beeld.

De regisseuse van het project is Marianne Hermans. Zij is onder andere bekend van de productie 'Manneneiland'. De productie wordt gemaakt voor een breed publiek. Marianne weet mensen ontvankelijk te maken voor elkaar, voor hun geschiedenis en hun omgeving.Het is een uitdaging om met haar spelkwaliteiten verder te ontwikkelen.

De voorstelling vindt in een serie van drie plaats in cultureel centrum De Zandse Kerk op 3, 4 en 5 april. "We zoeken spelers van 1 tot 99 jaar die het een uitdaging vinden om aan deze theatrale voorstelling mee te werken en die willen meedenken in dit project. Op zondag 20 oktober van 14.30 tot 16.30 uur zal voor iedereen die zich aanmeldt een kick-off plaatsvinden.

De repetities starten in januari 2020 op de woensdagavond bij Koperen Kees, Kampstuk 23 in Huissen. Meer info wordt verstrekt door Marianne Hermans, info@spaanse-peper.nl, 06 41459293 of www.exodushuissen.nl

Uitgelicht

Digitale krant