Bridgecursus voor beginners

Algemeen

LINGEWAARD - Bridge is een kaartspel, dat wereldwijd door miljoenen mensen thuis of in verenigingsverband wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud. Door het spel te leren, ontstaan er vaak nieuwe sociale contacten.

Bridge is uitdagend en gezellig en het bridgevirus grijpt steeds meer om zich heen. Bridge is een spel is dat iedereen kan leren. Er zijn nogal wat verschillen met andere kaartspelen. Zo moet je de slagen, die je wilt halen via het bieden van tevoren aangeven. Het spel hangt niet af van het krijgen van goede of slechte kaarten. Met slechte kaarten heb je net zoveel kans om te winnen dan met goede. U denkt misschien, ja dat zal wel, maar het is echt zo! Bridge is ook nog eens goedkoop. Vier stoelen en een tafel hebt u al!

De bridgeclubs van Elst, Huissen en Bemmel hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen voor het opzetten van een beginnerscursus De cursus vindt plaats op de woensdagavond en het eerste cursusdeel omvat twaalf avonden. De eerste lesavond is op 25 september bij Onder de Toren in Elst.

"U kunt zich individueel, per paar of als groep opgeven Dat kan bij Steef Weijers, email steefweijers@hotmail.com of per telefoon 06 45638238. Hij is gediplomeerd NBB bridgedocent. Uiteraard kunt u bij hem ook de verdere details over deze cursus vernemen. Ook op de websites van de hierboven vermelde bridgeclubs kunt u over deze cursus lezen. Ook kunt u een korte film over bridge van de Bridgebond bekijken (www.bridge.nl)." Tot slot: bridge leren kost inderdaad wat tijd, maar… “wie heeft leren bridgen, heeft goed gezorgd voor de oude dag”.

Uitgelicht

Digitale krant