Gezocht coördinator en gesprekleiders voor Alzheimercafé

Algemeen

HUISSEN - In de gemeente Lingewaard ontplooien zich allerlei nieuwe initiatieven rondom dementie. Het doel is dat mensen met (beginnende) dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen blijven in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit met steun en hulp van partners, familie, buren, vrienden en organisaties betrokken bij de ondersteuning en zorg om dementie.

Ook in Huissen wil de Zandse Kerk haar deuren openen en een prettige ontmoetingsplek zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De vrijwilligers hebben samen met lokale organisaties als Alzheimer Nederland afdeling Arnhem e.o., Buurtzorg, RijnWaal zorggroep, STMR, Zinzia zorggroep en SWL gekeken wat er gemist wordt in het huidige aanbod.

"Voor de start van een Alzheimer Café Lingewaard zijn we nu op zoek naar een coördinator en gespreksleiders. Als coördinator draagt u zorg voor de algehele organisatie en de financiën. U voert regelzaken uit in samenwerking met de Zandse kerk, andere vrijwilligers en betrokken organisaties. Als gespreksleider geeft u samen met de coördinator vorm aan de avonden. Voorafgaande volgt u hiervoor een training bij Alzheimer Nederland. Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/over-ons/wat-doen-wij/alzheimer-cafes."

"Wilt u een bijdrage leveren aan een positieve benadering van dementie en een podium bieden aan mensen die te maken krijgen met dementie? Dan nodigen we u uit te reageren. Voor informatie/aanmelding kunt u contact opnemen met Conny Giesen-Nijenhuis, vrijwilliger Zandse Kerk 06 30545221 of Monique Ritzen, coördinator Steunpunt Mantelzorg: 06 22933258."

Uitgelicht

Digitale krant