Gezelligheid tijdens rolstoelwandeling Zonnebloem Gendt. (foto: mevrouw Janssen-Arends)
Gezelligheid tijdens rolstoelwandeling Zonnebloem Gendt. (foto: mevrouw Janssen-Arends)

Zonnebloem Gendt op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

GENDT - In korte tijd hebben enkele vrijwilligers om diverse redenen helaas hun werkzaamheden bij onze organisatie beëindigd. "Wij willen graag het werk van de Zonnebloem voortzetten en zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

De gasten van de Zonnebloem hebben een fysieke beperking en hebben daardoor vaak weinig contact met hun omgeving. Wat houdt het werk als vrijwilliger nu eigenlijk in? Dit is naar eigen wens in te vullen. "Je hoeft zeker niet elke activiteit te helpen, maar dat mag natuurlijk wel. We organiseren van alles. Spellenmiddagen, rolstoelwandeling, scootmobieltocht, sinterklaasmiddag om maar wat te noemen. Maar ook zou je alleen met je gast op pad kunnen/mogen gaan. Als vrijwilliger kost het jou niks, behalve vrije tijd. Onze afdeling organiseert ongeveer twaalf activiteiten per jaar.

Daarnaast bezoeken wij ook mensen,. Als je dat fijn vindt om te doen krijg je vaste gasten om te bezoeken en je zal zien dat je al snel een band met deze mensen opbouwt. De dag en de tijd bespreek je in overleg met de gast. Dit is overigens zeker niet elke week. Daarnaast hebben wij zes keer per jaar een vrijwilligersvergadering.

Mocht je interesse hebben in dit mooie en dankbare vrijwilligerswerk en zou je wat meer informatie willen? Of zou je een keer een kijkje willen nemen hoe zo’n activiteit er nu eigenlijk uitziet en wat het inhoudt, neem dan contact op via mail van het secretariaat: zonnebloem13@gmail.com of via José Joosten 0481 421670."

Uitgelicht

Digitale krant