Drukte tijdens Huissense boekenmartk 2018. (foto: M. Hoek)
Drukte tijdens Huissense boekenmartk 2018. (foto: M. Hoek)

Huissense boekenmarkt vol gevarieerd aanbod!

Algemeen

HUISSEN - Zaterdag 7 september wordt de jaarlijkse Huissense boekenmarkt gehouden. Voor alweer de 16e keer staat Huissen op de eerste zaterdag van september vol met kramen met een gevarieerd aanbod van boeken. Door het hele centrum van Huissen staan de kramen opgesteld en komen liefhebbers van lezen kun boekenkast aanvullen.

Er zijn liefst tachtig kramen vanuit heel Nederland en zelfs vanuit Duitsland waarbij boekliefhebbers hun hart op kunnen halen. Er wordt van alles aangeboden van strips en doktersromannetjes tot thrillers, literatuur en natuurlijk kinderboeken. Voor elk wat wils.

Sommige standhouders hebben hun zolder opgeruimd en een kraam gehuurd, andere standhouders zijn wat professioneler bezig. Zo staan er verschillende antiquariaten en zijn er kramen die een specifiek genre boek te koop aanbieden zoals boeken uit de streek rondom Huissen. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de ‘goede doelenkramen’ niet. Verenigingen of particulieren die proberen op deze manier geld in te zamelen voor een goed doel.

Ook dit jaar was er grote belangstelling voor de kramen, want de tachtig mogelijke plaatsen waren binnen een dag vergeven. De boekenmarkt die zestien jaar geleden begon met een twintigtal kramen is uitgegroeid tot een van de grootste boekenmarkten van Nederland. De Huissense boekenmarkt is hiermee een volwaardig evenement geworden waardoor Huissen ook op de literaire kaart is gezet.

De markt wordt gehouden in het centrum van Huissen van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Uitgelicht

Digitale krant