Logo gemeentenieuwsonline.nl

Peters pentekeningen in de Kijkruit

Foto:

GENDT - In de Kijkruit: Peters pentekeningen Van 30 augustus tot en met 11 oktober.

Peter ontdekte pentekenen toen hij vanwege een rugblessure een tijd plat moest liggen. Zijn eerste pentekeningen zijn in buikligging gemaakt. Toen maakte hij af en toe een tekening op verzoek, of als cadeau. Van zijn vader heeft hij een fascinatie voor kerkgebouwen meegekregen. Tijdens fietstochten gingen ze samen in elke stad of dorp op zoek naar ansichtkaarten van kerken: albums vol. Deze zijn nu in zijn bezit. De meeste van zijn tekeningen zijn dan ook kerken. Zowel in- als exterieurs. Zo heeft hij kort voor de gedeeltelijke afbraak het interieur van de Martinuskerk van Gendt getekend.

Peter kwam vier4 jaar geleden in Bemmel wonen en verkende zijn nieuwe omgeving. Hij downloadde een plattegrond van de gemeente Lingewaard en op de uitvergroting daarvan tekende hij bij elke dorp de kerk(en) en ook de kastelen. Het geheel hangt bij hem thuis als oriëntatiebord en nu ook te zien in de Kijkruit.

Voor nieuwe inspiratie plaatste Peter een oproep in de rubriek 'Lezers helpen lezers' in de Gelderlander om mensen te vinden die hun huis of favoriete gebouw graag getekend willen zien. Zo’n oproep doet Peter hier nu ook: stuur een foto van het voor u te tekenen favoriete object naar peter.j.f.vanbergen@gmail.com.

Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt. Interesse om te exposeren in de Kijkruit? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl. (De Kijkruit, Dorpstraat 56 in Gendt; 0481 421156; a.huystee@planet.nl; https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld.)

Meer berichten