Enthousiaste zwemmers van Swim to Fight Cancer 2018. (foto: Jasper Ras)
Enthousiaste zwemmers van Swim to Fight Cancer 2018. (foto: Jasper Ras)

Startschot Swim to Fight Cancer Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls van Nijmegen geeft op 8 september om 13:00 uur het startschot voor Swim to Fight Cancer. Ongeveer 200 deelnemers springen de Spiegelwaal in om 3000, 1500 of 500 (jeugd) meter te zwemmen, zowel individueel als in (business) teams. Zij leveren niet alleen een sportieve prestatie, maar zij zetten zich ook in om 250 euro in te zamelen voor kankeronderzoek.

Onder de zwemmers bevinden zich prominenten zoals de Nijmeegse zanger en acteur Ron Link en de Nederlandse kickbokser Perry Ubeda. Volgens de organisatie zwemt iedereen mee vanuit een persoonlijke motivatie. “Helaas raakt kanker ons allemaal. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar leven met kanker en dat is te veel.” Een deelnemer vorig jaar zei: “Je voelt je zo machteloos als iemand in je omgeving zo ziek is. Nu kun je tenminste iets doen.”

Het wordt een evenement met een ‘lach en een traan’ op de Lentse Warande. Deelnemers spreken van ‘het vierdaagse gevoel op het water’. Om de zwemmers voor en na hun prestatie en de supporters goed te verzorgen is er een cateringtent en staan er foodtrucks. Gerry van Campen, stadionspeaker bij NEC en programmaleider Radio/tv bij RN7, presenteert het programma samen met presentator Frans van Laarhoven. De Nijmeegse zanger Ron Link, DJ Dero en dweilorkest C’est Tout zorgen voor de muzikale noot. Voor de jeugd is er een springkussen. En Kapper ‘Zegt u het maar’ knipt ter plekke uw haar. De opbrengst is ook voor Fight Cancer.

Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Er is een fietsenstalling.

Uitgelicht

Digitale krant