Logo gemeentenieuwsonline.nl
Melvin, Willeke & Sharon Evers met hondje Puck.
Melvin, Willeke & Sharon Evers met hondje Puck.

Jack Evers haalt postuum honderden euro's op

BEMMEL - Vorig jaar moedigde Jack Evers uit Bemmel samen met zijn gezin de zwemmers van de eerste editie van Swim to Fight Cancer Nijmegen aan. Hij was toen zo’n anderhalf jaar schoon van longkanker, waardoor hij wel iets had met dit goede doel.

Geld ophalen door te sporten - in dit geval zwemmen - vond hij als sportliefhebber en trouwe supporter van SC Bemmel een goed initiatief. Het is een event waar veel bekenden aan mee doen, zoals Arno van Heusden (voorzitter van ‘zijn’ voetbalclub) en dat maakte het nog specialer.

Op die zondagmiddag in september sprak Jack de woorden uit om de volgende editie er als zwemmer bij te zijn. Maar nog geen twee maanden later stond de wereld weer op zijn kop. De ziekte was terug, dit keer in de hersenen. Jack werd succesvol geopereerd. Er was nog tijd om zich voor te bereiden op de zwemtocht. Maar daar heeft een seriemoordenaar als kanker geen boodschap aan. Het kwam opnieuw terug in zijn hersenen. De tweede editie van Swim to Fight Cancer Nijmegen, die afgelopen zondag werd gehouden, heeft Jack niet meer mogen meemaken.

Om toch een steentje te kunnen bijdragen, is er tijdens de uitvaart gecollecteerd voor dit goede doel. De organisatie van Swim to Fight Cancer Nijmegen was geraakt door het initiatief van de familie, maar zij willen er samen voor zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Precies dat waar Swim to Fight Cancer Nijmegen voor staat. ‘We willen iedereen hartelijk danken voor hun gift. Mijn man had het geweldig gevonden, hij had een hart van goud. Wij zijn trots op onze held’, zegt Willeke Evers.

Meer berichten