Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vleermuis. (foto: IVN)
Vleermuis. (foto: IVN) (Foto: IVN)

Vleermuizen in de Bemmelse polder

BEMMEL - Speuren we gladneuzen, watervleermuizen, rosse vleermuizen of andere soorten op Misschien is voor dit dier wel de uitspraak 'onbekend maakt onbemind' het meest van toepassing.

Dit komt ongetwijfeld ook door de mythen en de gruwelijke verhalen die aan deze dieren worden toegeschreven. Dit is dus bij uitstek een mooi moment om deze fabels omtrent de vleermuis teniet te doen.

Hoe nuttig en lenig de dieren zijn, dat het de enige zoogdieren zijn die echt kunnen vliegen. Dit en heel veel andere feiten kun je tijdens de tocht te weten komen. Het is uiteraard ook de bedoeling dat we ze opsporen. Misschien zelfs met het blote oog maar anders gaat het zeker lukken met een batdetector. Je staat versteld wat je dan allemaal kunt horen!!

"Graag tot 14 september bij de parkeerplaats buitendijks, nabij afrit Sportlaan / Waaldijk in Bemmel.
om 19:30 uur (start van de tocht). De tocht duurt anderhalf tot twee uur. Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden. Tip: Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee. Aangezien de zon omstreeks 20.45 uur ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn."

Meer berichten