Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lepelaars. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Lepelaars. (foto: Gijsbert Peelen SLN) (Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Struintocht: Vogeltrek en nazomer

BEMMEL - Ondanks de mooie nazomer kondigt de herfst zich weer aan en krijgen de bladeren al mooie herfsttinten. Hier en daar bloeit ook nog een bloem. Aan kruiden en struiken hangen vruchtjes en bessen. Of die ook voor ons smakelijk en eetbaar zijn?

We gaan het ontdekken en bekijken waarom de plant ze maakt en hoe dieren daarbij ingezet worden. Daarnaast kijken we naar vogels, waarbij de najaarstrek inmiddels in volle gang is. Met wat geluk zien we lepelaars of grote zilverreigers, die langs de kant staan en proberen om door aalscholvers opgejaagde vissen te vangen. Misschien zien we wel een ijsvogeltje, dat na een moeilijk jaar weer teruggekeerd is.

Op zondag 15 september kan iedereen het meemaken in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start er een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 uur is men welkom. Met goede kleding aan en goedgemutst is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.

Tip: laarzen aan en regenkleding mee. Met een verrekijker ziet men scherper. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klim- en klauteren over omgevallen bomen.
Kosten: volwassenen drie euro, kinderen 1,50 euro (welkom vanaf 6 jaar). Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten