Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Doornenburg maakt zich op voor de 'Vrolijke Vierdaagse'

DOORNENBURG - Van zaterdag 14 tot en dinsdag 17 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een feest dat heel diep geworteld zit in deze gemeenschap. Het is een dorps familiefeest waarbij tradities in ere worden gehouden.

Gelijktijdig organiseert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel de schuttersfeesten. Op zaterdag om 14.00 uur worden de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Aansluitend trekt men in optocht naar de schietweide aan de Pannerdenseweg voor een spannende strijd bij het prijs- en koningsschieten. Na de huldiging van de nieuwe koning start het feest in het Schuttersgebouw met muzikale medewerking van The Perfect Showband.

Op zondag wordt om 10.00 uur de schuttersmis gehouden in de r.k.-kerk. Aansluitend vindt in de kerktuin de muzikale vendelhulde plaats met muzikale medewerking van harmonie Sint-Caecilia. 's Avonds is er een schuttersfeest.

Op maandag vindt om 9.45 uur de kranslegging plaats bij het kruisbeeld aan de Kerkstraat / Kasteelsepad. Vervolgens worden om 10.00 uur in de voorburcht van kasteel De Doornenburg de jubilarissen gehuldigd en vindt de uitreiking plaats van De Gijsbrecht.

Dit jaar is Jan Rensen zeventig jaar lid en zijn Geert van Alst en Theo Derksen ieder zestig jaar lid. Vijftig jaar lid zijn Gert van Alst, Sjaak van Alst, Frans Arends, Jan Hendriks, Bud Joosten en Wiet Wouters. Geert Claassen wordt geïnstalleerd als erelid. Aansluitend is er in de middag en in de avond een schuttersfeest.

Op de 'derde dinsdag van september' wordt om 9.30 uur een bezoek gebracht aan het huis van het nieuwe koningspaar. Na het overhandigen van de gouden ringen wordt er een hulde gebracht. Aansluitend wordt het koningspaar in het Schuttersgebouw onthaald langs een erehaag van honderden schutters. Om 21.00 uur brengen de jeugdvendeliers een vendelhulde aan het koningspaar. Meer info: www.schutterijdoornenburg.nl.

Meer berichten