Toneelles kleutergroep. (foto: Wieneke Weitering)
Toneelles kleutergroep. (foto: Wieneke Weitering)

Nu officieel gestart met eerste toneelles Succes na eerste proefles voor Theater in de Maak!

Algemeen

HUISSEN - Er zijn twee groepen, een groep voor kleuters (groep 1 - 3) en een groep kinderen (groep 4 - 8). In een periode van achttien lessen leren de kinderen verschillende facetten van toneelspelen. Bij de kleuters gaat dit vooral spelenderwijs. Daarnaast wordt er gewerkt aan een voorstelling voor ouders en andere geïnteresseerden. De laatste les zullen de kinderen stralend op het podium staan!

De lessen van Theater in de Maak! zijn echt niet alleen voor kinderen die al ervaring hebben of echte podiumbeesten zijn. Toneellessen kunnen juist ook veel betekenen voor de wat meer verlegen, stillere kinderen. ‘Door bijvoorbeeld oefeningen met emoties te doen en in de huid van iemand anders te kruipen leren kinderen veel, ook over zichzelf’, aldus Josje Schurink.

Josje Schurink en Wieneke Weitering zijn de twee gedreven regisseuses achter Theater in de Maak! De dames zijn bekend van hun regiewerk bij Kindertheater Kleine Kees in Huissen. ‘We vonden het tijd om ook kinderen die geen auditie durven te doen, of die niet door de audities heenkomen een kans te geven om toneel te spelen’, zegt Wieneke Weitering. ‘Want toneelspelen is gewoon het leukste wat er is!’

Theater in de Maak! Elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur (kleuters) en van 16.00 tot 17.00 uur (kindergroep) in het dorpshuis in Angeren. Voor meer informatie en om aan te melden voor een gratis proefles: theaterindemaak@hotmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant