Outen schaal. (foto: Stef Meijering)
Outen schaal. (foto: Stef Meijering)

Twee dagen bijzondere kunst zien, horen en ervaren in Lingewaard.

Algemeen

HUISSEN - Op 21 en 22 september exposeren vier Huissense kunstenaars op de Tienmorgen 2 in Huissen, één van de locaties van de atelierroute van het 3 OeverFestival. Een weekend om te genieten van een grote diversiteit aan kunst.

De kunstenaars die op de Tienmorgen in Huissen exposeren zijn:

Stef Meijering geeft hout een tweede leven. Ruwe stukken hout veranderen onder zijn handen in mooie houten schalen, vazen en andere kunstvoorwerpen. De noeste en gaten in het ruwe hout zijn daarbij leidend en bepalen de vorm van het kunstwerk. Zo wordt ieder stuk een uniek kunstwerk.

Het werk van Connie Diepstraten kenmerkt zich door abstracte vormen. Ze doet graag beeldend onderzoek naar structuren uit de natuur en zoekt in vorm en beeld naar contrasten die elkaar versterken. Daarnaast ontwerpt zij tassen onder het label ‘Guitig Groen’. Aan de hand van een gesprek vooraf, ontwerpt ze een unieke tas op maat.

Louise de Haardt is volledig autodidact. Haar schilderijen hebben vooral in het begin in het teken gestaan van vreemde combinaties met veel mooie luchten. Later kwam er een periode met veel portretten van indianen en vrouwen. Nu schildert ze vaak mega-realistisch. De onderwerpen zijn vaak food, flowers en funny things.

Spelen met water, verf en kleur maken het werk van Gemma Brands speels, expressief en kleurrijk. De natuur is haar grote inspiratiebron. De interactie tussen water dat zijn weg zoekt en het pigment geven vaak verrassende effecten en nodigt uit tot experimenteren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Alle informatie en adressen staan op www.3oeverfestival.nl.

Ruimtelijk werk. (foto: Connie Diepstraten)
Zakje Engels Drop. (foto: Louise de Haardt)
Zwaluw. (foto: Gemma Brands)

Uitgelicht

Digitale krant