Kunst en bezinning in het 'kerkje aan de dijk'
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Schilderij 'Heidepad' door Annelieke Loman.
Schilderij 'Heidepad' door Annelieke Loman.

Kunst en bezinning in het 'kerkje aan de dijk'

ANGEREN - Een pelgrimstocht is een bezinningstocht op weg naar jezelf. Naar een leven vol betekenis voor jezelf en anderen. Soms onderneem je zo'n tocht vrijwillig. Je slaat nieuwe wegen in. Dan weer dwingt het leven je. een ervaring van verlies, een toestand die onhoudbaar wordt kan aanleiding zijn. Altijd is er een eerste vonk, een moment van inspiratie waarmee het avontuur begint.

Ook het kijken naar kunst of het lezen van een wijze tekst kan ons openen voor nieuwe lagen van de werkelijkheid. Muziek en beeldende kunst maar ook wijsheid teksten kunnen dit effect hebben.         Op 21 en 22 september zal het 3-oeverfestival plaatsvinden. Ook 'het kleine kerkje' aan de dijk zal tentoonstellingsruimte zijn.Heerlijk kunst kijken en luisteren. Voor wie wil kijken en luisteren en verder doormijmeren: Op zondag 22 september zal om 10.00 uur een bezinningsbijeenkomst plaatsvinden rond het thema pelgrimage. Een samenkomst met muziek, beeldende kunst, stiltemomenten en bezinning rond teksten.

Na deze bijeenkomst gaan we naar de Leutse Hof, boerderij met wijgaard, moestuin en boomgaard in Angeren om daar verder kunst te kijken en gezamenlijk te lunchen. Opgave graag bij Daphne Smit, 061 5828736

Els de Clercq.                                                                                                                

Meer berichten