Geslaagde zesde editie van Under the Milky Way
Logo gemeentenieuwsonline.nl
New Sensation zet Kot in 'vuur en vlam'. (foto: Dennis Peters)
New Sensation zet Kot in 'vuur en vlam'. (foto: Dennis Peters) (Foto: Dennis Peters)

Geslaagde zesde editie van Under the Milky Way

HUISSEN - De organisatie kan samen met de vele vrijwilligers terugkijken op een geslaagde zesde editie van het festival. "De regen in het begin van de middag, laten we het zien als een zegening voor de komende jaren', aldus de organisatie, "heeft velen er niet van weerhouden de gang naar het prachtig aangeklede terrein te maken. Zowel in de middag als avond was het goed vertoeven."

De Amsterdamse band Panic Tape had de eer het festival te openen, maar had de pech dat toen juist Pluvius water dropte op het terrein. Huissen was inmiddels wel wakker geschud door hun rock met punkgehalte. Naarmate de middag vorderde stroomde het terrein goed vol en ook op de kinderweide was het een drukte. Velen spraken hun waardering uit voor het kinderprogramma. Dit jaar in het thema van 1001 Nacht. De organisatie had dit jaar besloten, op basis van de weersverwachting, een overkapping op het hoofdterrein te plaatsen en een circustent op de relaxweide. Dat moet een blijvertje worden was een veelgehoorde opmerking, want het terrein werd hiermee nog sfeervoller.

Een variatie van muziek op de twee podia. De festivalgangers konden genieten van blues tot funky hiphop soul en van rock tot melodieuze Britpop. Afsluiter waren plaatselijke 'hero’s' met een meer dan verdienstelijke 'Pearl Jam'-tribute. Op de relaxweide was er onder andere plaats voor het duo Mood en Jochem 'Nuva' Macaré, 'coming stars' op het Open Podium en in de 'secret pleasure kot' speelde 'New Sensation' bij wijze van spreken het dak eraf. Volgende editie zaterdag 5 september 2020.

Meer berichten